Nabídka zavařených pečených vepřových kolen a žeber
E-shop MiKwine.cz se rozšířil o nabídku vyhlášených pečených vepřových kolen a žeber z Hostince U Vlachů v Jamném!
Nápad nabídnout hostům tyto dvě vlajkové lodě hostince – pečená vepřová kolena a žebírka – i v zavařené variantě vznikl v nepříjemném tzv. coronavirovém období, kdy se hostinec snažil nepřetrhnout svoji několik desítek let trvající historii a zůstat se svými věrnými zákazníky v kontaktu.
Tento způsob uchování se následně natolik oblíbil, že přetrval i nadále, když bylo možné mít již normálně otevřeno. Ze zavařených pečených kolen a žebírek se ovšem stal hit, kteří si hosté, po návštěvě hostince, kupují s sebou domů. A tak jsou nabízeny i nadále.
Postup výroby: kolena i žebírka jsou upečena klasickým způsobem tak, jak by byly za běžných okolností servírovány na stůl. Před zavařením jsou ovšem zbavena kostí (v případě žebírek i křupek), vloženy do zavařovacích lahví, zality vlastním výpekem, který zbyl v plechu. Nic jiného není do sklenice, ani do procesu zavaření, přidáváno. Následně jsou sklenice dvakrát po 30 minutách při vysoké teplotě zavařeny. Tak se z nich prakticky stanou konzervy a obsah v nich Vám tak vydrží velmi dlouho.
Po otevření můžete obsah konzumovat buď "nastudeno" nebo jej ohřát na pánvičce…záleží na Vašich chutích.
Doporučené přílohy jsou jednoduché: hořčice, křen,
jablečný křen, ajvar, sterilované zelí, sterilované cibulky, feferonky, okurky…
a pečivo. Jako v Hostinci U Vlachů :)